Pleisterwerk in Purmerend

Voordat er gestart kan worden met het afwerken van uw wanden en plafonds met verf, behang of sierpleister is het van belang dat uw wanden mooi egaal worden gemaakt. In Purmerend schakelt u de stukadoors van ons stukadoorsbedrijf in voor het aanbrengen van gipsmortel, ook wel pleister genoemd.

Welk type pleister kiest u?

U zult misschien denken dat pleisterwerk hetzelfde is als pleister, maar dat is niet waar. Wij merken dat deze twee vaak door elkaar gehaald worden en leggen u daarom graag het verschil uit. Pleister is het materiaal waarmee gewerkt wordt en pleisterwerk is de manier waarop de pleister wordt aangebracht. Daarnaast is er ook nog een andere manier om pleister aan te brengen en dat is raapwerk. Het verschil tussen pleisterwerk en raapwerk zit in hem de dikte van de pleister. Bij pleisterwerk wordt een vrije dunne laag pleister aangebracht en bij raapwerk juist een dikkere laag. Dat maakt pleisterwerk zeer geschikt als onderlaag voor wanden met weinig onzuiverheden en raapwerk past juist goed bij wanden met een zeer ruwe ondergrond.

Wilt u weten welke werkwijze het beste bij uw wanden aansluit? Of is er een wand in uw woning scheef en wilt u die waterpas laten maken? Maak dan een afspraak met onze stukadoors. Wij komen graag bij u langs om de wanden te inspecteren en u daar waar nodig te voorzien van advies.